De E-trike-revolution met stijlelementen van klassieke racers

(all images courtesy of Andre Fangueiro / Studio Lata)


MAAK KENNIS MET DE RETRO-GENSPIREERDE ‘E-TRIKE REVOLUTIE’

Andre Fangueiro, oprichter van Studio Lata, heeft de regels van stedelijke mobiliteit opnieuw gedefinieerd met het 'E-Trike Revolution'-concept. De elektrische driewieler, met een minimale maar karakteristieke vorm, met een focus op snelheidsbehandeling, neemt stijlelementen van klassieke autoracers over, wat resulteert in retro-geïnspireerde, rauwe en ongelooflijk coole proporties en esthetiek.

‘Volgens mij zijn de meeste elektrische voertuigen tegenwoordig meer gericht op technologie dan op het eigenlijke doel van de styling van een object. De focus van dit snelle concept is om de wachtrijen voor mobiliteitsontwerp te concentreren en om te zetten in daadwerkelijke attributen die nodig zijn om met een voertuig te rijden, bijvoorbeeld vaardigheid, gevaar, concentratie, geluid, snelheid en vrijheid', schrijft Fangueiro.


ONMIDDELLIJKE DRIVE, DUURZAAM EN GEBRUIKERSGERICHT ONTWERP

De 'E-Trike Revolution' van Studio Lata (zie hier meer) is voorzien van een motor met direct koppel en een volledige voorwielophanging en promoot geavanceerde, volledig elektrische technologie. Als aanvulling op de directe rijprestaties is het gebruik van duurzame materialen, waardoor het een goede rit voor de toekomst is. Hoewel het ontwerp nog steeds conceptueel is, vertoont de driewieler een groot potentieel om een ??verkoopbaar product te worden, en het team is actief op zoek om te beginnen met testen en prototypen.

Over het manoeuvreren van de rit legt Fangueiro uit: 'Bij het ontwerpen van de E-Trike wilde ik ervoor zorgen dat het ontwerp zelfverzekerd en minimalistisch is zonder saai te zijn. We hebben de vormen zo ontworpen dat ze aantrekkelijk zijn voor alle geslachten, maar tegelijkertijd speciaal zijn, omdat we onszelf wilden uitdagen. We zien onze gebruikers als early adopters en globetrotters die de passie hebben om nieuwe en speciale dingen te ontdekken. Ze ontdekken graag en halen het beste uit hun levensstijl. Op dit moment werken we aan de lancering van het concept en leren we meer over alle gebruikers die geïnteresseerd zijn in de E-trike en gaan we in gesprek met potentiële ontwikkelingspartners.'


Het ontwikkelingsproces begon met Studio Lata die de hiaten en kansen in de markt uitgebreid onderzocht en interviews hield met eindgebruikers. Naast het uitgebreide onderzoek heeft het team verschillende mock-up CAD-modellen gemaakt in combinatie met de Finite Element Method (FEM) om de juiste technische en wiskundige simulaties uit te voeren. 'Op basis van de input, proeven en ontwerpdenken konden we verschillende oefeningen uitvoeren met behulp van CAD totdat we uiteindelijk bij het definitieve ontwerp kwamen', besluit Fangueiro.


project info:
name: E-Trike Revolution
design: Andre Fangueiro / Studio Lata