Een afstandsbediening voor je smartphone

De markt van wearables gaat de komende jaren echt openbreken, verwachten analisten. De fase van early majority breekt aan, zeker als Apple hun langverwachte iWatch op de markt gaan brengen. In het kielzog van brillen en horloges zien we ook steeds vaker andere draagbare technologieën. In de sportwereld zien we veel kleding met draagbare technologie. Maar een smartring, die had ik nog niet gezien.


Smarty Ring is het best te omschrijven als een afstandsbediening voor je smartphone. Je kunt zien of er gebeld wordt, een telefoon opnemen, zien of je een smsje hebt, kortom, heel veel features die ook in de smartwatches als Pebble zitten. Je kunt ook verschillende apps bedienen via de ring.

De Smarty Ring wordt via crowdfunding gefinancierd, via de site Indiegogo. Voor $ 175 heb je een early bird exemplaar. En die zijn in trek, getuige het feit dat al bijna zes keer het gevraagde bedrag is opgehaald. Deze smartring treedt daarmee in de voetsporen van het eveneens gecrowdfunde Pebble. De toekomst van technologie is mobiel. Wearable devices are here to stay. Aan je voeten, om je pols, en nu ook om je (ring)vinger.