Nominaties Fiets Innovatie Awards 2014 bekend

De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging en wordt voor de achtste keer georganiseerd. Op 28 februari 2014 zal tijdens de FietsAwardshow, voorafgaand aan vakbeurs FietsVAK 2014, aan vier producten een Fiets Innovatie Award worden toegekend. De onderscheiding heeft als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.
De jury schrijft over de Sparta E-Speed
Een elektrische fiets met ondersteuning tot 40 km/h. Toegepast in een model stadsfiets waarmee het een aantrekkelijk product kan zijn voor een nieuwe doelgroep die geen behoefte heeft aan een sportieve zithouding, maar meer hecht aan praktische gebruiksmogelijkheden.

Met de ION® E-Speed van Sparta, ben je lekker snel op je werk en ben je lekker actief bezig. Door de krachtige aandrijving kan je snelheden tot wel 40 kilometer per uur bereiken in plaats van 25 km/h met een 'gewone' elektrische fiets. Verzekering is verplicht en een helm is zeker aan te raden. Naast het zelf fysiek meetrappen is het ook mogelijk om autonoom met de fiets te rijden. Dit doe je door gebruik te maken van de gashendel aan het stuur. In dat geval zijn snelheden tot 20 km/h haalbaar.

De styling van deze fiets is gemaakt door Korf Design en wij zijn er natuurlijk erg trots op meegewerkt te hebben aan de ontwikkeling van deze innovatieve fiets.

Meer info op de site van Sparta