Speed E Bike van het Jaar 2015 Sparta ION E Speed

Voor de 28ste keer is de verkiezing Fiets van het Jaar georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing dat leidt tot verhoging van de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van moderne fietsen in Nederland.

Fabrikanten en importeurs van fietsen in Nederland hebben dit jaar dertien fietsen, achttien e-bikes en tien speed e-bikes uit de nieuwe collectie van het jaar 2015 voor de verkiezingen aangedragen. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep.

De Sparta ION E Speed is een complete fiets met een krachtige ondersteuning waardoor snelheden bereikt kunnen worden tot wel 40 kilometer per uur. De ION technologie maakt een comfortabele en geruisloze aandrijving mogelijk. De accu is volledig geïntegreerd en op elegante wijze weggewerkt. Een geavanceerde trapkrachtsensor, 9 versnellingen, hydraulische velgremmen en een geveerde voorvork en zadelpen zorgen voor het hoge rijcomfort. Ook is de fiets voorzien van een geïntegreerde koplamp met brede lichtval van hoge kwaliteit.

De jury heeft bij de beoordeling van de Speed Ebike van het Jaar naast ontwerp en innovatie met speciale aandacht gekeken naar de rij-eigenschappen, techniek en de constructie van deze ‘snelle ebike’. De stabiliteit en de stijfheid van het frame van de ION E Speed springt in het oog. De bewezen ION technologie zorgt voor een zeer gelijkmatige ondersteuning en het motorgeluid is minimaal.

 


 


 De ION E Speed heeft bewust het uiterlijk van een gewone fiets. Hierdoor spreekt het een brede doelgroep aan. De ION technologie maakt een comfortabele en geruisloze aandrijving mogelijk. De mat zwarte uitstraling met de opvallende rode accenten, maakt de ION E Speed een stoere verschijning en de accu capaciteit van de ION E Speed is naar wens uit te breiden met nog eens 500Wh (naar totaal 1000 Wh).

 


 


 


 


 


 


Bron: Youtube / fietsawards.nl / Raivereniging / ANWB