Harley-Davidsons spinoff met eerste e-bikes, de Serial 1

Concept

Eind vorige maand werd een nieuw e-mobiliteitsbedrijf opgericht uit een skunkworks-project bij Harley-Davidson en toonde een opvallend prototype. Nu heeft de serial 1 officieel zijn eerste vier productiemodellen aangekondigd.
Het conceptprototype is gemaakt als eerbetoon aan de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson, de serienummer één. Met minimale informatie over de aankomende e-bikes starte het bedrijf, behalve dan dat het eerste productiemodel in maart 2021 zou worden uitgebracht.

Nu weten we dat de eerste Serial 1 e-bikes zullen worden uitgebracht in de VS en Duitsland, de vier modellen zijn bestemd voor stadse pendelaars en casual recreatieve fietsers. En, zoals verwacht, zijn ze niet goedkoop.
Van de wendbare MOSH / CTY, de ultieme urban playbike, tot onze volledig capabele RUSH / CTY-modellen, die drie niveaus van premiumfuncties De Serial 1 brengt de productontwikkelingsmogelijkheden van Harley-Davidson van wereldklasse naar moderne pendelaars en recreatieve fietsers,
zei Serial 1 Brand Director, Aaron Frank.

Hydroformed

Het goedkoopste model is de MOSH / CTY, die $ 3.399 kost. Hij wordt geleverd met een 250 W in het midden gemonteerde Brose S-Mag-motor en elektronische koppelsensor, biedt een koppel van 90 Nm en tot 20 mph (of 25 km / u in de EU) trapondersteuning, met duim- en wijsvingerbediening op het stuur om de ebike te activeren, de rijmodi te wijzigen, de koplamp aan te zetten en de loophulpfunctie in te schakelen.
De verwijderbare 529-Wh Li-ionbatterij zou goed moeten zijn voor een actieradius tussen de 35 en 105 mijl (56-168 km) op een opgeladen accu, en een reservebatterijen zijn tegen meerprijs verkrijgbaar vanaf serie 1.

De ebike profiteert van een Gates Carbon Drive-riem en een Enviolo automatisch schakelende naaf, een traploze transmissie die is gebaseerd op het NuVinci CVT-versnellingssysteem en maakt gebruik van "een set roterende en kantelbare kogels die tussen de in- en uitgangsschijven van een transmissie zijn geplaatst. Door de ballen te kantelen, veranderen hun contactdiameters en varieert de snelheidsverhouding".

Er is een hydrogevormd aluminium frame met interne kabelgeleiding dat verkrijgbaar is in vier framematen, waarbij de kleinste en lichtste de weegschaal met een gewicht van 46,7 lb (21,18 kg) kantelt. Hij rijdt op 27,5-inch wielen omwikkeld met Schwalbe Super Moto-banden, de remkracht komt van hydraulische schijfremmen met twee zuigers en remklauwen met rotoren van 203 mm, het schild vooraan brandt en er is ook een BAF LED-koplamp en een geïntegreerd achterlicht met remfunctie.

RUSH / CTY

De volgende is de RUSH / CTY Step-Thru voor $ 4.399. Hij wordt geleverd met dezelfde motor en batterij als de MOSH / CTY, maar het bereik per oplaadbeurt daalt tot tussen 30 en 90 mijl (48 - 144 km), afhankelijk van modus en terrein. Dit model heeft ook de Enviolo-naaf en Gates-riemaandrijving, maar het aluminium frame is eerder een instap dan een overstapsmaak, is verkrijgbaar in drie maten en er zijn bagagedragers voor en achter en spatborden inbegrepen.

Derde in de rij is het RUSH / CTY-model van $ 4.499, dat dezelfde belangrijke specificaties heeft als de Step-Thru. Het persmateriaal zegt dat deze ebike ondersteuning biedt tot 20 mph in de VS of 25 km / u in de EU, maar de productpagina geeft die cijfers weer als respectievelijk 28 mph en 45 km / u. We vermoeden dat de productpagina niet helemaal klopt.
Dit model heeft een grotere verwijderbare batterij, 706 Wh voor tussen 35 en 115 mijl (56 - 185 km) per lading, er zijn drie framematen beschikbaar, rekken, spatborden en opbergvak zijn inbegrepen.

SPEEDER

De top van het assortiment is de RUSH / CTY Speed voor $ 4.999, die opnieuw veel van zijn functies deelt met het RUSH / CTY-model. Motorondersteuning wordt geleverd tot 28 mph (VS) of 45 km / u (EU), maar de 706-Wh verwijderbare batterij is goed voor tussen 25 en 115 mijl (40-185 km) per lading, en hij is verkrijgbaar in vier framematen.

De CTY e-bikes kunnen worden gereserveerd op de Serial 1-website en zullen ook verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Harley-Davidson-motordealers. De RUSH / CTY-snelheid wordt geïntroduceerd in de onderstaande video.

Alle genoemde prijzen zoals genoemd op de Serial 1 website. Check de website voor de meest actuele informatie.


 Serial 1 RUSH/CTY SPEED, Powered by Harley-Davidson

 

Bron: Serial 1 website