Carbon smart e-bike CrownCruiser startup

stijl
Veel fabrikanten van e-bikes hebben veel tijd en geld besteed aan R&D om hun fietsen eruit te laten zien als gewone niet-aangedreven fietsen. De Britse CrownCruiser heeft een ander pad gekozen en lanceert een retro-futuristische slimme ebike die een opvallend monocoque frame van koolstofvezel heeft. 'Hier bij CrownCruiser Motors hebben we een onderscheidende styling en de nieuwste technologie gecombineerd om de ultieme expressie van de cruisermotor te creëren', aldus de oprichter van het bedrijf, Adebola Adeleye. 'We hebben hard gewerkt om een ??fiets te creëren waarmee onze ontwerpbewuste gemeenschap kan rijden waar ze willen, veilig en in stijl'.

De ebike van CrownCruiser is naar verluidt ontwikkeld met inbreng van experts in de luchtvaart-, duurzame energie- en motorsportindustrie. Dit zie terug in de aerodynamische lijnen van het opvallende monocoque koolstofvezelframe, dat beschikbaar zal zijn in een groot aantal kleuropties, evenals drie op maat gemaakte styling-ontwerpen.

slimheid 
Modellen met een 250-W borstelloze gelijkstroommotor voor trapondersteuning tot 25 km/u of 750 W, in de VS voor trapondersteuning en een gasklep (de laatste biedt meer dan tot 50 km/u), met een onderhoudsarme Gates Carbon-riemopstelling die de punten van het aandrijfsysteem verbindt. Als je de bovenkant openmaakt, krijg je toegang tot een draadloos oplaadstation voor een smartphone en verwisselbare 36 V/11,6 Ah of 48 V/14,5 Ah batterijopties – met een maximaal trapondersteuningsbereik per oplaadbeurt van 100 mijl (160 km) ) aangeboden.

Wat slimheid betreft, wordt gemeld dat de ebike wordt geleverd met antidiefstalbeveiliging in de vorm van rijdersherkenning, GSM-locatietracking en ingebouwde Bluetooth. Er is een mobiele iOS/Android-app voor de smartphone gemonteerd op het verstelbare ergonomische stuur van koolstofvezel, waardoor je in ritstatistieken en ebike-statusinformatie kunt duiken, en er is ook een gyro ingebouwd, die een val of impact kan detecteren en een pin-drop alert naar een vooraf ingesteld noodcontact.

Hij rolt op 26x3-inch banden en er zijn funky velghoezen van koolstofvezel beschikbaar voor wie dat wil. Koolstofvezel is ook het materiaal bij uitstek voor de opvallende voorvork, met RockShox-vering die helpt om de hobbels weg te werken wanneer je buiten de gebaande paden gaat. De remkracht komt van schijfremmen met rotoren van 180 mm, of de voorkant kan worden optioneel tot Magura MT4 Estop met een rotor van 203 mm.
Ondanks de esthetiek van de CrownCruiser, houdt al die koolstofvezel de dingen relatief licht op 25 kg, inclusief de batterijen. Het heeft een draagvermogen van 150 kg en is geschikt voor rijders met een hoogte tussen 1,6 tot 1,9 m.
De LED-koplamp van 2000 lumen en een in de zadelklem geïntegreerd achterlicht completeren de gegeven specificaties.

startup 
De startup is opgericht in het VK in 2018 en de e-bike wordt klaargemaakt voor productie na succesvolle steun van het innovatiebureau van de Britse overheid. De CrownCruiser ebike wordt op 12 juli gelanceerd op Indiegogo, waar de toezeggingen beginnen bij US $ 3.150.
Toekomstplannen omvatten het installeren van batterijwisselstations in steden, en het ontwerpteam kijkt al naar de ontwikkeling van een elektrische stadsauto.

 

bron: crowncruiser.bike