VOLKSWAGEN-ID. LIFE: BESCHIKBAAR VANAF 2025

VOLKSWAGEN-ID. LIFE: BESCHIKBAAR VANAF 2025

Tijdens de IAA mobiliteitsshow 2021 heeft VW de nieuwe ID gepresenteerd. LIFE, een volledig elektrische compacte crossover die vanaf 2025 verkrijgbaar zal zijn voor een betaalbare prijs van 20.000 euro. Met zijn multifunctionele binnenruimte en een essentieel exterieurdesign is deze conceptcar een glimp van hoe stadsvoertuigen er in de toekomst uit zullen gaan zien.
De auto wordt geleverd met een videogameconsole, een projector en een scherm, dus het kan een minibioscoop of een gamecentrum worden, door de stoelpositie te veranderen.
Het beschikt over een afneembaar dak, gemaakt van luchtkamertextiel. Camera's en een display vervangen zowel de buiten- als binnenspiegels en alle rijfuncties worden bediend via een touchpanel op het zeshoekige stuur.

20.000 EURO: BETAALBARE SEGMENT STADSAUTO'S
Het heldere design is direct herkenbaar aan de gedurfde horizontale scheiding tussen de auto-elementen: carrosserie, glasvlakken en dak. De materiaalkeuze en verf weerspiegelen de duurzame visie van ID. LIFE. in de blanke lak voor de carrosserie worden houtsnippers gebruikt als natuurlijke kleurstof samen met een biobased verharder, en het luchtkamertextiel voor het dak en de voorklep is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen.

ID. LIFE: VAN 0 NAAR 100 KM/H IN 6,9 SECONDEN
‘We maken elektrische mobiliteit toegankelijk voor nog meer mensen’, zegt ralf brandstätter, CEO van volkswagen. bij het maken van de ID. LIFE hebben we ons consequent gericht op de behoeften van jongere klanten. Wij geloven dat, nog meer dan vandaag, de auto van de toekomst zal draaien om lifestyle en persoonlijke expressie. De klant van morgen wil niet zomaar van A naar B; ze zullen veel meer geïnteresseerd zijn in de ervaringen die een auto kan bieden. Het ID. LIFE is ons antwoord hierop.’
De auto is uitgerust met een elektromotor van 172 kW, die zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden, en de hoogspanningsbatterij van 57 kWh geeft de auto een geschatte actieradius van 400 km. Het ID. LIFE concept veranderd ook de modulaire elektrische aandrijfmatrix van Volkswagen, in feite is dit de eerste keer dat een auto die MEB gebruikt, wordt geleverd met voorwielaandrijving.
ID. LIFE bewijst eens te meer hoe bijzonder flexibel het CBG is. het platform is geschikt voor alle soorten voertuigen, van kleine auto's tot bestelwagens', zegt thomas ulbrich, lid van de raad van bestuur voor ontwikkeling van Volkswagen. ‘Het is de meest schaalbare elektrische architectuur in de branche. we beginnen net het potentieel van CBG aan te boren. prestaties, laadcapaciteit en bereik zullen met elk nieuw model en elke nieuwe software-update blijven verbeteren.'

 

..en een review door ThomasGeigerCar: